Thursday, September 17, 2009

"δειμωκρατοία"

Λοιπόν... σήμερα γράψαμε έκθεση για τη "Δημοκρατία" και την "ανεκτικότητα" σύμφωνα με το θέμα, δωσμένο στην λιγότερο κατανοητή για τους μαθητές βερσιόν της Ελληνικής γλώσσας (δηλαδή ένα σωρό βλακείες, που έχουν σκοπό να μας κάνουν πλύση εγκεφαλου).

Ας χωρίσουμε την τάξη σε 3 ομάδες. Την ομάδα 1, που έγραψε την (λίγο) επηρεασμένη (από το όλο concept του "διαγωνισμού αλλά και απ'το γεγονός πως θα διαβαστεί απ'τον/την φιλόλογο) άποψη τους στο θέμα, την ομάδα 2 που έγραφε ότι θέλει η ΕΕ να γράφουμε ("ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΑ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!!) την ομάδα 3 που έκανε αυτό που έπρεπε.

Ας χωρίσουμε την ομάδα 3 σε 3α και 3β. Ανήκω στην ομάδα 3α. Έγραψα την άποψη μου. Έγραψα την αλήθεια. Και το έτριψα στις μούρες τους. Για παράδειγμα, ξεκίνησα την έκθεση (βασικά είναι επιστολή, προς τον πρόεδρο της Βουλής) με "Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου" και τελειωσα με "Με τιμή (που λέει ο λόγος), εγώ". Επίσης τους έτριψα στις μούρες τους αυτά που ήθελαν να λέω. "Αυτή είναι η άποψη μου. Την εκφράζω. Γιατί έτσι γουστάρω. Αλλά σίγουρα γιατί έχουμε δημοκρατία". Μπαμ! Τι ήταν αυτό; Ά. Ήταν η γερή τάπα που έπεσε!

Και τέλος, το πιο επικό, το οποιο έκανε το άλλο μισό αυτού του ενός τρίτου: Έγραψαν 2-3 σειρές και υπέγραψαν με το σήμα της αναρχίας!

Καημένοι φιλόλογοι. Έχει να πέσει μαλλί (απ'το τράβηγμα)...

Υ.Γ.: Η έκθεση-επιστολή δεν βαθμολογείται! Στην πραγματικότητα, είναι διαγωνισμός (και γράφεται από όλα τα τμήματα Γ' Γυμνασίου και Β' Λυκείου). Διαβάζουν οι φιλόλογοι τις επιστολές, και στέλνουν "τις καλύτερες" (αυτήν με τη περισσότερη πλύση εγκεφάλου "στα κεντρικά" και αυτοί με τη σειρά τους θα στείλουν τις "καλύτερες" στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, ναι, καλά ακούσατε (διαβάσατε), στον "Μήτσο" Σιούφα (τάχα)!

Υ.Γ.2: Ω, ναι. Γράφω ό,τι γουστάρω. Γι'αυτό εσείς (ξέρετε ποιοί είστε) δεν έχετε λόγο να με σχολιάζετε. Άλλωστε... δημοκρατία δεν έχουμε;

6 comments:

  1. 1ον. Σιγά μην πάει η επιστολή στον Μητσάκο..Και να πάει τι θα κερδίσω εγώ??Assasin's Creed?Τότε οκ να γράψω μία καλή έκθεση με τα πιστεύω μου...

    2ον.Θα ήθελα να υπογραμμίσω κάτι..Δημοκρατία δεν είναι το να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει και να έχει απεριόριστα δικαιώματα..Όχι,τα δικαώματα μου τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου..

    3ον.Πολύ ωραία η τάπα σου αλλά δεν έχει κανέναν νόημα γιατί πολύ απλά ο φιλόλογος δεν θα την στείλει αλλά θα την 'απορρίψει'..Αν πήγαινε στους μάξκες κάτω στην Αθήνα τότε..;)

    Αυτά είχα να πω..τώρα όποιος άλλος γουστάρει(όπως λες και συ) να γράψει τπτ για τα λεγόμμενα μου ευπρόσδεκτος..

    ReplyDelete
  2. 1. Το ξέρω αλλά έτσι το λέω :P

    2. Ακριβώς! Το θέμα της έκθεσης έλεγε πως η Δημοκρατία είναι η "ανεκτικότητα", δηλαδή να ανέχομαι την κάθε βλακεία που θα μου κάνει ο άλλος! Με πιάνεις;

    3.Σωστά όσα λες αλλά όπως έγραψα στην έκθεση, "δεν με νοιάζει από πόσα χέρια θα περάσει αυτή η επιστολή. Απλα με νοιάζει ότι είπα την άποψη μου. Ελεύθερα και Δημοκρατικά".

    ReplyDelete
  3. 1.Από την άλλη πλευρά, ο άλλος θα πρέπει να ανέχεται και την βλακεία την δικιά σου..

    2.Θέλω να μάθω πραγματικά ποια καθηγήτρια/της την διάβασε...

    3.Σήμερα νομίζουν ότι εμείς τα ''μικρά'' είμαστε μικρά παιδάκια..Όχι, έχουμε μάθει να μιλάμε και να γ***με..Και θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και τα 2..

    ReplyDelete
  4. 1. :P

    2. Η φιλόλογος του τμήματος μας (δεν λέω ονόματα)

    3. Έτσι...

    ReplyDelete
  5. 1) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ: ΣΕ Γ* ΟΠςΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΩΣΟ ΘΕΛΟΥΝ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ 8ΕΛΟΥΝ...
    2) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ (ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...) ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ...
    3) ΕΛΕΥ8ΕΡΙΑ: ΤΩΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΗΛΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ -Α-Α-ΑΣ...
    4) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ/ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ-ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ... (ΒΛ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ!)
    5) ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ???

    ReplyDelete
  6. Βασικά φίλε ανώνυμε, δεν νομίζω ότι θα μιλλούσες έτσι αν ο θείος σου ήταν πολιτευόμενο πρόσωπο και η μάνα σου Φιλόλογος..Αλλα τέλως πάντων...

    Την σημερινή δημοκρατία πρέπει αν την αποδεκτο΄λυμε όλοι μας και πρώτος ΕΣΥ γιατί ότι και να κάνουμε[(βλέπε ΚΚΕ)(ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ)]..

    Θα ληθελες να ζεις στην Αφρική εσύ??

    ReplyDelete