Monday, September 21, 2009

Η γρίππη των χοίρων - ή μήπως η γρίππη της υπερπροστασίας;

Τι ήταν το κυριότερο θέμα φέτος στις παγκόσμιες ειδήσεις πέρα απ'την οικονομική κρίση;
Ώ, ναι. Η τόσο φοβερή και τρομερή "γρίππη των χοίρων". Θα αρρωστήσετε. Θα είστε χάλια. Θα πεθάνετε. Κάντε ό,τι σας λέμε και όλα θα πάνε καλά.

Μήπως το ψιλοπαρακάνουμε; Όποιος μπορεί να πεθάνει από την περιβόητη αυτή "γρίππη των χοίρων", μπορεί να πεθάνει και ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ! Δεν το ξέρατε; Το μαθαίνετε τώρα. Όχι, δεν είναι όλα τόσο τρομερά που πρέπει πρίν και μετά από κάθε διάλειμμα να βάζετε αντισηπτικό. Ίσως πριν φύγουμε απ'το σπίτι και όταν επιστρέφουμε είναι OK. Αλλά δεν είναι λίγο υπερβολή όλο αυτό το πράμα; Αν θέλετε κάποιο φάρμακο, γιατί δεν γυρνάμε πίσω; Στα φρούτα και τα λαχανικά χωρίς τα φάρμακα; Πού πήγε το παλιό καλό "Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα"; Γιατί αντί να τρώμε ένα γεμάτο πρωινό κάθε πρωί να παίρνουμε μια σοκοφρέτα και αυτό ήταν "γιατί βιάζεσαι"; Όλη αυτή η καταστροφολογία ξεκινά από εμάς, και όχι απ'τους εξωτερικούς παράγοντες "του διαβόλου που προσπαθεί να μας κάνει κακό", όπως λένε πολλοί για να μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και να προσευχόμαστε γιατί αλλιώς θα μας σκοτώσει ο σατανάς.

Ήρεμα. Ήρεμα.

Ποιό είναι το πρόβλημα; Μια "καινούργια" γρίππη. Πόσο θανατηφόρα είναι; Όσο και η κανονική γρίππη. Πόση προστασία παίρνουμε; Περισσότερη απ'την κανονική γρίππη. Γιατί; Γιατί μας αγχώνουν τα "media". Γιατί μας αγχώνουν τα media;

Για να κάνουμε ό,τι θέλουν οι "ανώτεροι";

Τα συμπεράσματα δικά σας, φίλοι μου...

Υ.Γ.: Όσον αφορά την οικονομική κρίση που ανέφερα στην αρχή... θα γράψω και γι'αυτήν αργότερα.

No comments:

Post a Comment